Командувач ВМС України не виключає провокацій РФ під час Sea Breeze

Командувач ВМС України не виключає провокацій РФ під час Sea Breeze

Укрінформ
Україна не виключає провокацій з боку Росії під час військових навчань «Сі Бриз-2021».

Про це заявив в інтерв’ю Радіо Свобода командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа, передає Укрінформ.

«Вздовж узбережжя Криму перебувають бойові кораблі Чорноморського флоту. З квітня там же постійно перебувають кораблі Балтійського та Північного флотів Російської Федерації – спостерігають за діями учасників наших навчань. Таким чином, провокацій з боку Російської Федерації не виключаємо: на цей випадок на кораблях учасників «Сі Бризу» існують певні відпрацьовані процедури», – сказав Неїжпапа.

Читайте також: РФ влаштувала маневри авіації над Чорним морем під час навчань Sea Breeze

За його словами, нині в Бердянську та Маріуполі перебувають чотири малі броньовані артилерійські катери. «При надходженні нових одиниць катерного складу будемо посилювати ними Азовське море», – зазначив командувач ВМС.

Він висловив сподівання, що також в Азовському і Чорному морях для «більш ефективного висвітлення надводної обстановки» будуть застосовані ударні безпілотники Bayraktar.

Читайте також: Sea Breeze-2021 демонструють єдність у протистоянні загрозам з боку РФ – Зеленський

«Тренуємось використовувати Bayraktar над морем, скоро в складі ВМС України матимемо ескадрилью цих безпілотних комплексів. Їхні екіпажі вже пройшли підготовку в Туреччині. Ми з нашими побратимами з Повітряних сил України під час навчань відпрацьовуємо порядок застосування БПЛА Bayraktar на морі», – сказав Неїжпапа.

Як повідомлялося, в Одесі 28 червня за участю представників близько 30 країн-учасників відбулася церемонія відкриття українсько-американських навчань «Сі Бриз-2021», які триватимуть до 10 липня. У них беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5000 особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки.

Фото: navy.mill.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-