РФ влаштувала маневри авіації над Чорним морем під час навчань Sea Breeze

РФ влаштувала маневри авіації над Чорним морем під час навчань Sea Breeze

Укрінформ
Російська Федерація влаштувала маневри авіації над Чорним морем на тлі українських навчань Sea Breeze, задіявши більш як 10 літаків.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

«Морська авіація Чорноморського флоту спільно з авіацією Південного військового округу провела навчально-бойові польоти над Чорним морем. Екіпажі літаків Морської авіації і ППО (МА і ППО) Чорноморського флоту (ЧФ) спільно з авіацією Південного військового округу (ПВО) провели тренувальні польоти над акваторією Чорного моря з відпрацюванням завдань з нанесення ракетних і бомбових ударів по кораблях умовного противника», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють у російському міністерстві, від морської авіації ЧФ були задіяні багатоцільові винищувачі Су-30СМ і фронтові бомбардувальники Су-24М, від авіації ПВО - винищувачі-бомбардувальники Су-34 і винищувачі-перехоплювачі Су-27.

Зазначається, що екіпаж літака-амфібії Бе-12 зі складу морської авіації «виконав розвідку умовних цілей в акваторії Чорного моря».

Читайте також: На Sea Breeze 2021 – найбільше водолазів в історії навчань

«У рамках тренувальних польотів льотчики відпрацювали виконання простих і складних польотних завдань з середніх і малих висот з урахуванням подолання засобів протиповітряної оборони кораблів умовного противника», - йдеться в повідомленні.

За даними Міноборони РФ, роль загону кораблів умовного противника виконували великі десантні кораблі «Саратов» та «Орск». Всього навчальні завдання виконували більш як 10 літаків зі складу Морської авіації і ППО ЧФ і авіації ПВО.

Як повідомляв Укрінформ, за словами представника ГУР МОУ Вадима Скибицького, Росія для спостереження за міжнародними навчаннями Sea Breeze-2021 вивела в Чорне море весь корабельний склад свого Чорноморського флоту, намагаючись продемонструвати готовність застосувати силу. Проте, на його думку, спроби Росії продемонструвати свою готовність застосувати силу не можна порівняти з потенціалом тих країн, які беруть участь у міжнародних навчаннях.

Навчання Sea Breeze-2021 триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за 20 років. З української сторони в них братимуть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки. Крім того, з 3000 учасників навчань половину особового складу становитимуть українські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-