Sea Breeze-2021 демонструють єдність у протистоянні загрозам з боку РФ – Зеленський

Sea Breeze-2021 демонструють єдність у протистоянні загрозам з боку РФ – Зеленський

Укрінформ
Міжнародні військові навчання Sea Breeze-2021 демонструють єдність України й партнерів у протистоянні воєнним загрозам, які посилюються у Чорноморському регіоні через агресивні дії Російської Федерації.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час виступу на урочистостях з нагоди відзначення Дня ВМС Збройних Сил України в Одесі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Sea Breeze-2021 демонструють нашу єдність у протистоянні воєнним загрозам, що посилюються у Чорноморському регіоні через його мілітаризацію та через агресивні дії Російської Федерації. Це показує всім нашу непохитність у відстоюванні норм, принципів міжнародного права, це показує всім, що ми не допустимо обмеження свободи судноплавства у Чорному морі та узурпації суверенного права України як морської прибережної держави", - сказав Зеленський.

Читайте також: РФ влаштувала маневри авіації над Чорним морем під час навчань Sea Breeze

За його словами, нинішні навчання Sea Breeze є наймасштабнішими за всю історію їх існування.

"У тій чи іншій ролі в них крім України та США беруть участь Велика Британія, Туреччина, Німеччина, Франція, Грузія, Румунія, Болгарія, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Канада, Австралія, Ізраїль, Італія, Данія, Швеція, ОАЕ, Японія, багато-багато наших партнерів, друзів країн-членів Альянсу", - зазначив глава держави.

На його переконання, ці навчання є черговим іспитом для українських військових моряків на взаємосумісність з кращими флотами світу та перевіркою якості їхніх дій у складі багатонаціонального з'єднання.

Читайте також: Sea Breeze-2021: в одеський порт прибули кораблі постійної морської групи НАТО

Зеленський зауважив, що в цілому під час проведення спільних навчань з партнерами, країнами НАТО, спостерігається зростання взаємосумісності органів управління, кораблів і підрозділів, утвердження стратегічного курсу України щодо членства в НАТО.

Президент наголосив, що головне, чого досягається на таких навчаннях, - це захист моря і приморських областей України.

Як повідомлялося, навчання Sea Breeze-2021 тривають з 28 червня до 10 липня і є наймасштабнішими за 20 років. Від України в них беруть участь 24 одиниці кораблів і катерів, 17 літаків, десятки одиниць озброєння і військової техніки. Крім того, з 3000 учасників навчань половину особового складу складають українські військові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-