Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

Укрінформ
Постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Антон Кориневич вважає прийняття Стратегії деокупації і реінтеграції тимчасово окупованого Криму і Севастополя є одним із головних досягнень своєї команди.

Про це Кориневич сказав у середу під час брифінгу, присвяченому підсумкам двох років роботи нової команди Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, передає кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, що Україна, нарешті, має цей документ - Стратегію деокупації і реінтеграції тимчасово окупованої території Криму і Севастополя, який є основоположним документом для всіх державних органів", - підкреслив Кориневич.

Читайте також: Кориневич назвав кроки для виконання Стратегії деокупації Криму

За його словами, Стратегія "кристалізує і чітко виписує" всі основні положення, пов'язані з деокупацію Криму і Севастополя і тепер будь-який державний орган повинен працювати по Криму "тільки так, як записано в цій Стратегії".

Кориневич зазначив, що наразі відпрацьовується план заходів щодо реалізації Стратегії, який найближчим часом повинен бути затверджений.

Крім того, наголосив представник Президента, в Україні з'явився ключовий інструмент деокупації і реінтеграції АРК та м. Севастополя на міжнародному політичному рівні - "Кримська платформа".

"На зовнішньому політичному рівні з'явилася "Кримська платформа". Це ключовий інструмент консолідації міжнародних зусиль для деокупації Криму. Запуск цього міжнародного переговорного майданчика, безумовно, одна з ключових речей, яка зроблена протягом двох років в контексті деокупації і інтеграції тимчасово окупованої території Криму і Севастополя", - сказав Кориневич.

Він додав, що в рамках підготовки до саміту "Кримської платформи" команда Представництва Президента взяла участь в близько 70 заходах міжнародного характеру, і вже 16 делегацій країн-партнерів України побували на КПВВ, розташованих на адмінкордоні з тимчасово окупованим Кримом.

Читайте також: Постпред Президента: Саміт Кримської платформи має завершитися документом про деокупацію

"Вони подивилися як все йде насправді на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, поспілкувалися з внутрішньо переміщеними особами з Криму, з прикордонниками, жителями Херсонської області - все це, безумовно, дуже важливий досвід", - зазначив Кориневич.

Представник Президента назвав дуже важливим той факт, що в 2020 році в українському політичному календарі з'явився День опору окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, який згідно з указом Президента України відзначається в Україні 26 лютого і який підтримує наратив українського Криму.

Як підкреслив Кориневич, всі ці два роки основною роботою Представництва Президента була також робота з громадянами.

"Разом із систематизацією державної політики, наша основна робота - це наші люди, наші громадяни, які живуть на тимчасово окупованій території, оскільки наша основна задача - реінтеграція населення Криму і Севастополя", - сказав Кориневич.

За його словами, за два роки, починаючи з липня 2019 року, Представництвом опрацьовано близько 9 тисяч листів-звернень кримчан. Тільки в 2020 році кількість таких звернень досягла більше 5 800.

"Це не тільки статистика і письмові відповіді, ми намагаємося якомога більше допомагати у вирішенні проблем наших громадян, які проживають як в окупованому Криму, так і на підконтрольній Україні території", - резюмував Кориневич.

Читайте також: Джапарова презентувала Кримську платформу в ОБСЄ

Антон Кориневич став 19-м за рахунком Представником Президента України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. Його команда приступила до роботи 25.06.2019 року.

Історія Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим починається з 1992 р. Саме тоді у статті 18 Закону України "Про Представника Президента України" вперше зазначається, що у Криму Президент України має своє Представництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-