Джапарова: Резолюція ПАРЄ - важлива підтримка постраждалим від утисків окупантів

Джапарова: Резолюція ПАРЄ - важлива підтримка постраждалим від утисків окупантів

Укрінформ
Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова вважає ухвалену ПАРЄ резолюцію щодо ситуації з кримськими татарами важливим виявом підтримки тим, хто потерпає від переслідувань окупаційної влади.

Як передає Укрінформ, про це Джапарова написала у Фейсбуці.

“Парламентська асамблея Рада Європи ухвалила резолюцію щодо ситуації з кримськими татарами. Це важливий вияв підтримки тим, хто в окупованому Криму продовжує потерпати від політичних та релігійно мотивованих переслідувань російської окупаційної влади”, - підкреслила вона.

Джапарова констатувала, що попри всі маніпуляції та дезінформаційні кампанії Москві не вдалося приховати факти вбивств, насильницьких зникнень, катувань, постановочних судових процесів, дискримінації представників кримськотатарського народу, знищення його представницьких інституцій та національної ідентичності кримськотатарського народу - здійснення всіх тих протиправних практик, які створюють атмосферу страху, ворожнечі та беззаконня в Криму.

Читайте також: Росія має пустити в Крим Джемілєва і Чубарова – резолюція ПАРЄ

Перша заступниця глави МЗС висловила вдячність доповідачці Торхільдур Сунні Аеварсдоттір за ґрунтовну доповідь, українським парламентаріям - за чудову роботу та всім партнерам України - за непохитну підтримку у боротьбі за відновлення територіальної цілісності України та захист прав людини на окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, ПАРЄ 23 червня ухвалила резолюцію, в якій вимагає від держави-окупанта – Російської Федерації – забезпечити дотримання прав представників кримськотатарського народу, виконувати норми міжнародного права та відновити територіальну цілісність України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-