Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ

Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес розкритикував «дезінформацію» з боку Росії про нібито відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» з боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму у середу.

Про це він заявив депутатам британського парламенту, передає Укрінформ із посиланням на Independent.

Воллес додав, що у неправдивих твердженнях Москви про інцидент немає нічого нового: «Ми не здивовані цим, ми готові до цього».

Читайте також: США підняли винищувачі через наближення бомбардувальників Росії до Гаваїв - ЗМІ

«Дезінформація, недостовірна інформація – це те, що ми регулярно спостерігаємо… Ми не будемо ухилятися від дотримання міжнародного права та своїх прав на морі», - зауважив Воллес.

Тобіас Еллвуд, голова парламентського комітету з оборони, припустив, що «це насправді швидше словесна війна».

Раніше у Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» з боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму у середу, 23 червня.

У британському відомстві заявили, що корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права і здійснював звичайний транзит з Одеси до Грузії через Чорне море.

Читайте також: Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень вісім разів супроводжував військові літаки РФ

«Ми вважаємо, що росіяни проводили артилерійські навчання в Чорному морі та попередньо попередили морське співтовариство про свою діяльність. У HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби», - йдеться у повідомленні.

Раніше в середу Міноборони РФ заявило, що російські військові та прикордонники нібито відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця «Дефендер». Як стверджували у міноборони РФ, це сталося, коли есмінець проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент. У російському відомстві заявили, що британський корабель, нібито, «зайшов у територіальні води РФ», та не реагував на попередження.

Пізніше стало відомо, що військового аташе Великої Британії у Москві викликали до Міноборони РФ через інцидент із британським есмінцем у Чорному морі.

Читайте також: Два винищувачі РФ порушили повітряний простір Естонії

Як повідомлялося, українська АРК Крим була окупована Росією в результаті агресії, що розпочалася 20 лютого 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-