Британія спростовує обстріл свого есмінця з боку РФ біля берегів Криму

Британія спростовує обстріл свого есмінця з боку РФ біля берегів Криму

Укрінформ
У Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» з боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму у середу, 23 червня.

Про це повідомила пресслужба Міноборони Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

«Попереджувальних пострілів по HMS Defender не здійснювалося. Корабель Королівського флоту здійснює мирний прохід територіальними водами України відповідно до міжнародного права. Ми вважаємо, що росіяни проводили артилерійські навчання в Чорному морі та попередньо попередили морське співтовариство про свою діяльність. В HMS Defender не стріляли, і ми не визнаємо твердження про те, що на його шляху скидалися бомби», - йдеться у повідомленні.

Раніше в середу Міноборони РФ заявило, що російські військові і прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер". Це сталося, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент. У російському відомстві заявили, що британський корабель "зайшов у територіальні води РФ", але не реагував на попередження.

Пізніше стало відомо, що військового аташе Великої Британії у Москві викликали до Міноборони РФ через інцидент із британським есмінцем у Чорному морі.

Як повідомлялося, українська АРК Крим була окупована Росією в результаті агресії, яка розпочалася 20 лютого 2014 року.

Фото: Royal Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-