Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень вісім разів супроводжував військові літаки РФ

Авіапатруль НАТО в Балтії за тиждень вісім разів супроводжував військові літаки РФ

Укрінформ
Винищувачі повітряної поліції НАТО за минулий тиждень вісім разів піднімалися в повітря, щоб здійснити супровід понад 20 російських військових літаків, які летіли в міжнародному повітряному просторі над Балтією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міноборони Литви.

«14-20 червня винищувачі, які виконують функції повітряного патрулювання НАТО в країнах Балтії, вісім разів піднімалися в повітря для розпізнання та супроводу військових літаків РФ, що пролітали в міжнародному повітряному просторі над Балтійським морем», - йдеться в повідомленні.

Інциденти відбулися 15 червня (тричі), 16 червня (двічі), 17 червня, 18 червня (двічі). При цьому 17 червня винищувачі НАТО піднімалися в повітря не для супроводу, а «у зв'язку з активізацією дій в Калінінградській області».

Читайте також: Литва висловила протест через порушення літаками РФ повітряного простору

Розпізнані літаки летіли з Калінінградської області на «основну частину Росії» або у зворотному напрямку. Серед них були А-50 (двічі), Су-27 (шість разів), Су-24 (чотири рази), Ту-160, Су-35 (шість разів), Ан-30, Ан-12, Су-34, Іл-22, Ан-26.

Під час всіх трьох супроводів, які відбулися 15 червня, російські літаки не мали плану польоту, летіли з вимкненими транспондерами та підтримували зв'язок з Регіональним центром управління польотами (RSVC).

Читайте також: НАТО розгорнуло додаткові сили через військову агресію РФ проти країн-сусідів - Столтенберг

Як повідомлялося, місія Балтійського повітряного патрулювання НАТО здійснюється з баз в Литві й Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-