Стрілянина РФ у Чорному морі: Кулеба каже про необхідність оновити взаємодію з НАТО

Стрілянина РФ у Чорному морі: Кулеба каже про необхідність оновити взаємодію з НАТО

Оновлено
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголошує на необхідності якісно нової взаємодії НАТО з Україною у Чорному морі.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твітері, коментуючи повідомлення про відкриття російськими військовими попереджувального вогню по британському есмінцю в Чорному морі.

"Наочний доказ української позиції: агресивна і провокативна політика РФ в Чорному і Азовському морях, окупація та мілітаризація Криму становлять постійну загрозу Україні та союзникам. Саме тому я наголошую, що необхідна якісно нова взаємодія членів НАТО з Україною у Чорному морі", - заявив Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 23 червня російські військові заявили, що відкрили попереджувальний вогонь і виконали попереджувальне бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер", який проходив біля берегів окупованного Криму, в районі мису Фіолент, нібито за порушення державного кордону РФ.

Пізніше у Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» із боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму в середу, 23 червня.

Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-