Австрія розцінює дії Росії біля кордону України та в Криму як «небезпечну гру з вогнем»

Австрія розцінює дії Росії біля кордону України та в Криму як «небезпечну гру з вогнем»

Укрінформ
Австрія глибоко занепокоєна порушенням режиму припинення вогню на Сході України та переміщенням російських військ уздовж кордону з Україною та в тимчасово окупованому Криму.

Про це заявив глава МЗС Австрії Александер Шалленберг у коментарі виданню Die Welt, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми глибоко занепокоєні порушенням режиму припинення вогню на лінії розмежування та переміщенням російських військ уздовж кордону та в Криму", - заявив міністр.

Він розцінює ситуацію як "небезпечну гру з вогнем, і кожен неправильний крок може призвести до катастрофи".

Глава МЗС Австрії заявив, що головний фокус уваги наразі має спрямовуватися на те сприяння деескалації та відновленню діалогу.

За словами Шалленберга, Австрія закликає до використання наявних форматів щодо врегулювання конфлікту в Україні – Тристоронньої контактної групи та нормандського формату, а також використання усіх можливостей ОБСЄ як організації, що "була створена саме для таких ситуацій".

Читайте також: У Вільнюсі навпроти посольства РФ відбулася акція на підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили Російської Федерації останнім часом здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, сході й півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, зросла кількість випадків порушення перемир’я на Сході України з боку збройних формувань РФ. Паралельно РФ веде пропагандистську кампанію на виправдання агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-