Окупанти поширюють фейки про обстріли цивільних силами ООС

Окупанти поширюють фейки про обстріли цивільних силами ООС

Укрінформ
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) констатує, що у березні - квітні куратори ОРДЛО розгорнули чергову інформаційну кампанію для дискредитації Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил у Фейсбуці.

Зазначається, що метою кампанії є створення та поширення фейків про обстріли Збройними силами України населених пунктів на тимчасово окупованій території.

"Зазначені інформаційні вкиди спрямовані на переконання місцевого населення у намірах української сторони найближчим часом розпочати воєнну операцію з деокупації тимчасово непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей. Посиленням загальної картини підготовки до оборони слугують кадри, на яких укріплюють міські споруди мішками з піском в Донецьку та інших тимчасово окупованих містах", - пояснюють в СЦКК.

Відтак протягом 12-17 квітня окупантами сплановано та проведено низку вогневих провокацій із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння (мінометів калібру 120 мм та 82 мм, протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра») у напрямку населених пунктів Опитне, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка з Донецька.

14 квітня у так званих ЗМІ на тимчасово окупованих територіях поширювали черговий фейк про обстріл одного з районів цього міста, внаслідок чого начебто загинув мирний житель. "Загибель мирних жителів в останній час є невід’ємним елементом пропагандистської компанії окупантів, яка продовжує курс на «демонізацію» Збройних сил України. Традиційними пропагандистськими кліше також є обстріли релігійних об’єктів, об’єктів критичної інфраструктури, вбивство дітей", - зауважують в СЦКК.

У наступні дні найманці продовжили провокації, в ході яких широко застосовували заборонене озброєння, незважаючи на попередження з боку СММ ОБСЄ щодо дотримання режиму припинення вогню. 17 квітня, попри роботу місії на північно-західній околиці Донецька, окупанти, починаючи з 14.00, здійснили три обстріли позицій Збройних сил України, у результаті чого отримав поранення військовослужбовець однієї з військових частин.

Українська сторона СЦКК прогнозує, що на фоні зростання кількості обстрілів з боку збройних формувань РФ із забороненого озброєння – зросте кількість інформаційних вкидів із звинуваченнями в обстрілах з боку ЗСУ.

"Збройні сили України безумовно дотримуються режиму припинення вогню. Усі заяви окупантів про ігнорування українською стороною координаційного механізму та досягнутих домовленостей не відповідають дійсності і спрямовані на свідоме загострення ситуації з боку проросійських найманців. А систематичні порушення режиму припинення вогню з їхнього боку є нічим іншим, як відвертими провокаціями на фоні ескалації напруженості навколо кордонів України", - підкреслили в СЦКК.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли житлові будинки на Сході України

Як повідомляв Укрінформ, упродовж минулої доби зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ, ще одне порушення сталося цієї ночі. Один український боєць зазнав поранень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-