У Вільнюсі навпроти посольства РФ відбулася акція на підтримку України

У Вільнюсі навпроти посольства РФ відбулася акція на підтримку України

Фото
Укрінформ
У суботу в литовській столиці, в сквері імені Нємцова, який розташований перед посольством Росії, близько 50 осіб взяли участь в акції на підтримку України, у зв'язку з тим, що на її кордонах активізувалися дії російських ВС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал національного телерадіомовлення LRT.

«Загрози і акції залякування поруч з іншою державою самі по собі є злочином. Не потрібно навіть фізичного вторгнення. Тому ми вважаємо, що вже зараз існує достатньо підстав для того, щоб констатувати - російська влада скоює злочин», — сказав один з ініціаторів акції, депутат Європарламенту Пятрас Ауштрявічюс.

Читайте також: Росія не хоче миру і робить усе, щоб заблокувати будь-які кроки — Кравчук

На його думку, хоча Заходу і складно змінити російську зовнішню політику, необхідно домагатися того, щоб Кремль заплатив за свою агресію як можна більш високу ціну.

«Я дуже схвалюю ті санкції, які були прийняті Америкою, і дуже сподіваюся, що ми почуємо щось більш серйозне з боку ЄС», - заявив Ауштрявічюс, ще раз наголосивши на важливості єдності Заходу в підтримці України.

Раніше в п'ятницю литовське Міністерство закордонних справ викликало посла Російської Федерації в Литві Олексія Ісакова. Литва висловила йому свою незгоду із зовнішньою політикою і порушеннями прав людини в Росії.

Читайте также: Россия перебросила в оккупированный Крым более 50 штурмовиков

У четвер міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс спільно з латвійськими та естонськими колегами Едгарсом Рінкевичсом і Евою-Марією Лийметс заваітав до України із візитом солідарності, в ході якого міністри країн Балтії висловили рішучу підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої країни.

Як повідомляв Укрінформ, заступник командувача Об'єднаними силами, генерал-майор Віктор Ганущак заявив, що російські найманці та спецпідрозділи РФ, які прибувають на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей, найближчим часом будуть намагатися нанести втрат Збройним силам України, щоб спровокувати у відповідь вогонь і використовувати це в інформаційній війні.

Читайте також: У Латвії пікетували посольство Росії з вимогою припинити агресію проти України

14 квітня міністр оборони Андрій Таран під час віртуального виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки та оборони повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані уздовж українського кордону, досягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

Читайте також: Наєв сказав, скільки російських військових наразі перебувають на кордоні з Україною

При цьому Президент Володимир Зеленський відзначав, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися в будь-який день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-