У Латвії пікетували посольство Росії з вимогою припинити агресію проти України

У Латвії пікетували посольство Росії з вимогою припинити агресію проти України

Фото
Укрінформ
Латвійська партія «Attistibai/Par», що входить в правлячу коаліцію, організувала пікетування посольства РФ в Ризі.

До нього також долучилися українські та російські активісти Латвії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції прийшли з українським державним прапором і прапором кримських татар. Пікетувальники тримали плакати латиською, українською та англійською мовами: «Путінська Росія загрожує всій Європі», «Зупиніть агресора! Вводьте санкції», «Руки геть від України», «Коли впаде останній український солдат, Путін прийде до твоїх дверей» та іншими.

У Латвії пікетували посольство Росії з вимогою припинити агресію / Фото: Олег Кудрін, Укрінформ

Акція тривала годину. Вона відбулася з урахуванням усіх коронавірусних обмежень, тому в ній взяли учать 10 осіб (з ротацією учасників). Організатором акції була латвійська партія «Attistibai/Par! / Розвиток/За!», з її боку участь в пікетуванні взяли представники молодіжної організації «A/P» на чолі з її головою Лаурою Рігерте. До акції також доєдналися представники української діаспори та росіяни (з емігрантів).

Читайте також: Припинити репресії у Криму: активісти пікетували посольство РФ у Брюсселі

Як повідомляв Укрінформ, у четвер 15 квітня міністри закордонних справ трьох балтійських країн перебували в Україні зі спільним робочим візитом на запрошення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. Візит продемонстрував солідарність Латвії, Литви та Естонії з Україною на тлі дестабілізаційних дій Російської Федерації, зокрема небезпечного нарощування військової присутності поблизу українських кордонів, суттєвого загострення безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та масованої російської пропаганди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-