Припинити репресії у Криму: активісти пікетували посольство РФ у Брюсселі

Припинити репресії у Криму: активісти пікетували посольство РФ у Брюсселі

Фото
Укрінформ
Представники кримськотатарської діаспори Бельгії провели пікет біля посольства РФ на знак протесту окупації Криму сім років тому, а також проти утисків кримськотатарського народу та політичних репресій, влаштованих на півострові окупаційною владою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні виповнюється сім років з дня, коли російська окупаційна влада провела так званий «референдум» в Криму, абсолютно брехливий, з підробленими результатами. Ми прийшли сюди, щоб підтримати наших співвітчизників, мирних людей, які опинилися в Криму заручниками окупаційної влади. Ми прийшли, тому що вони не мають голосу, не мають можливості висловитися, за будь-яке висловлювання люди отримують десятки років тюремного ув’язнення. Наш обов’язок – нагадувати світу про те, що відбувається в Криму», - розповіла агентству активістка Лілія.

Як повідомили організатори, акція має на меті донести до російського керівництва вимоги щодо негайного звільнення кримських політичних в’язнів, знайти та звільнити кримськотатарських активістів, які оголошені зниклими, зупинити переслідування кримських татар.

З огляду на обмеження, що діють у Бельгії у зв’язку із пандемією коронавірусу, кількість учасників пікету була обмеженою, а сама акція тривала годину, оскільки саме цей час був погоджений представниками кримськотатарської діаспори з бельгійською владою.

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий "референдум" щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих "ополченців", а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Згідно з даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії "проголосували" 95,6% містян.

Читайте також: Підтримка Кримської платформи є політично і морально правильною – Кулеба

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами кримський "референдум" нелегітимним.

Фото: Дмитро Шкурко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-