Підтримка Кримської платформи є політично і морально правильною – Кулеба

Підтримка Кримської платформи є політично і морально правильною – Кулеба

Укрінформ
Підтримка Кримської платформи є правильною з політичної, юридичної та моральної точки зору з огляду на незаконну окупацію Криму Росією і системні порушення Кремлем прав людини на тимчасово окупованому півострові.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній зі словенським колегою Анже Логаром пресконференції у Києві.

Кулеба зазначив, що нещодавнє схвалення РНБО Стратегії деокупації та реінтеграції Криму вже є величезним кроком вперед, оскільки з 2014 року в Україні не було жодного документа, який би комплексно зводив всі кроки і підходи, необхідні для деокупації Криму.

«На виконання Стратегії уряд затвердить детальний план заходів про те, що буде робитися конкретно. Цей план заходів складатиметься з двох блоків: перший – це внутрішня політика, і другий – це те, що треба зробити у зовнішній політиці», - сказав Кулеба.

Він додав, що за міжнародний аспект відповідатиме МЗС, а ключовою ініціативою є запуск Кримської платформи.

«Я вважаю, що сім років після початку незаконної окупації Криму Російською Федерацією, після всіх тих системних порушень прав людини, які вчинила Росія на окупованих територіях, це не лише політично, юридично, але й морально правильно підтримати Кримську платформу. І та нервова, а місцями навіть істерична реакція на Кримську платформу, яку ми чуємо з Росії, підтверджує, що ми на правильному шляху. Крим був, є і буде Україною», - наголосив очільник МЗС.

Читайте також: Росія не має у Криму жодного статусу, окрім як держави-окупанта – МЗС

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки та оборони на засіданні 11 березня затвердила Стратегію деокупації та реінтеграції Криму.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-