В окупованому Криму до українського журналіста Єсипенка й далі не пускають адвокатів

В окупованому Криму до українського журналіста Єсипенка й далі не пускають адвокатів

Укрінформ
Адвокат Олексій Ладін стверджує, що незалежним адвокатам продовжують блокувати доступ до арештованого в окупованому Криму фрілансера Радіо Свобода (проєкт Крим.Реалії) Владислава Єсипенка, який перебуває у слідчому ізоляторі Сімферополя.

Як передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода, про це захисник розповів під час онлайн-зустрічі об’єднання «Кримська солідарність» 28 березня.

«З 10 березня до сьогодні жоден із незалежних адвокатів не може потрапити до нього на побачення, щоб з’ясувати позицію», – сказав Ладін.

Читайте також: В окупованому Криму українського журналіста Єсипенка катували струмом – ЗМІ

За його словами, в СІЗО посилаються на те, що Єсипенко нібито добровільно відмовляється від інших захисників, окрім адвоката за призначенням.

«Органи ФСБ разом зі співробітниками СІЗО проводять цілі операції з недопущення, в тому числі мене, до Владислава Єсипенка. У мене є підстави припускати, що на нього здійснюється як фізичний, так і психологічний тиск із метою отримати потрібні свідчення або для чогось іще. Але цілком очевидно, що, якщо ФСБ докладає такі зусилля для того, щоб ховати людину, в них явно недобрі наміри», – вважає адвокат.

Він відзначив, що разом зі своїми колегами й далі домагатимуться зустрічі з Єсипенком.

Читайте також: Сотні арештів та обшуки: правозахисник розповів про арешти в окупованому Криму

Окупаційна влада Криму інформацію Ладіна щодо тиску на Єсипенка не коментує. Реакції керівництва СІЗО Сімферополя та Федеральної служби з виконання покарань Росії щодо затвердження незалежних адвокатів також немає.

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченої до дня народження Тараса Шевченка.

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

12 березня українцеві інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

Пізніше стало відомо, що затриманий - журналіст-фрілансер Радіо Свобода (проєкт "Крим.Реаліі").ФСБ РФ висунула йому обвинувачення в "шпигунстві на користь спецслужб України".

За словами дружини Єсипенка, на відео, в якому він зізнається у "співпраці зі спецслужбами України", неозброєним оком видно сліди побоїв на його тілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-