В окупованому Криму українського журналіста Єсипенка катували струмом – ЗМІ

В окупованому Криму українського журналіста Єсипенка катували струмом – ЗМІ

Укрінформ
Незаконно затриманого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка два дні катували електрикою.

Як передає Укрінформ, про це написав у Фейсбуці головний редактор видання "Грати" Антон Наумлюк.

"Сьогодні ми дізналися, що Владислава Єсипенка, затриманого в Криму співробітниками ФСБ 10 березня, два дні катували електрикою. Надягали на голову щось, підключали струм і поступово збільшували, коли він звикав. Таким чином від нього отримали перші свідчення, які потім ще й записали в інтерв'ю на Крим24.

Дізналися ми це від джерела в СІЗО, що саме говорило з Єсипенком і нас ніколи раніше не підводило. Я потім спеціально ще раз переглянув інтерв'ю і в цілому очевидно: уповільнена мова, реакції ", - написав Наумлюк.

"Це зовсім не дивно. Катували в кримському ФСБ завжди, починаючи з Сєнцова і Афанасьєва, катували Сашу Костенка, Захтея і Панова, катували Ібрахімджона Мірпоччаєва і багатьох безіменних мусульман, які зрештою і скаржитися не могли, ризикуючи бути депортованими", - підкреслив журналіст.

Він зазначив, що справу Єсипенка веде "молодий слідчий Віталій Власов. Подивитися з боку - приємна людина: дочка маленька, на гітарці грає, в пісенному конкурсі брав участь. Навіть соцмережі свої не відразу закрив. Але він, звичайно, не міг не знати, якщо сам не брав участі (припустимо), якими методами отримані визнання Єсипенка. Завжди цікавило, як вони проводять межу між життям на волі, де у них вихідні з дітьми - море, поїздки на Домбай, і життям в погонах, - де на брудній запльованій підлозі лежить гола зв'язана людина з пакетом і проводами на голові і звивається, коли починають крутити ручку динамо-машини ".

Читайте також: Окупанти засудили учасника «кримськотатарського батальйону» до шести років тюрми

За словами Намумлюка, Єсипенка "вже два тижні ховають від незалежних адвокатів, сьогодні (23 березня - ред.) йго навіть не привезли до суду на апеляцію по арешту".

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченої до дня народження Тараса Шевченка.

12 березня українцеві інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

Пізніше стало відомо, що затриманий - журналіст-фрілансер Радіо Свобода (проект "Крим.Реаліі"). ФСБ РФ висунула йому обвинувачення в "шпигунстві на користь спецслужб України".

За словами дружини Єсипенка, на відео, в якому він зізнається в "співпраці зі спецслужбами України", неозброєним оком видно сліди побоїв на його тілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-