Бачила сліди побоїв: дружина журналіста Єсипенка побоюється за його життя

Бачила сліди побоїв: дружина журналіста Єсипенка побоюється за його життя

Укрінформ
Дружина заарештованого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка Катерина побоюється за життя і здоров'я свого чоловіка. В опублікованому напередодні відео з його участю вона побачила сліди побоїв на його обличчі.

Про це Катерина Єсипенко заявила на брифінгу в Укрінформі.

«Я хочу заявити ще раз, що я побоююся за життя і здоров'я свого чоловіка, тим більше, після вчорашнього відео. Це відео - черговий доказ побоїв, тортур і знущань з людини. Це підтверджує і недопуск до чоловіка двох незалежних адвокатів», - сказала Катерина.

За її словами, на відео з її чоловіком неозброєним оком видно побої на обличчі та шиї. Крім того, незважаючи на те, що вона відправила йому посилку з одягом, на нього наділи чужий одяг, під яким намагалися щось приховати.

«Форма тіла візуально була пропорційною, тобто я припускаю що під одягом у нього щось було - чи то пристрій, то чи корсет», - припустила жінка.

Крім того, вона повідомила, що 16 березня, після публікації повідомлення ФСБ про пред'явлених українцеві звинувачень, і на шостий день затримання Владислава, від нього був дивний телефонний дзвінок.

За її словами, голос чоловіка був рівним без емоцій і спочатку вона його навіть не впізнала.

«Я його запитала, били тебе, він сказав, що не може відповісти. На питання, чи знаєш ти, що адвокат Сінеглазова призначена від окупаційної влади, він сказав, що знає, сказав, що відмовився від Курбедінова. Я спробувала обуритися, що він пов'язує нам руки цим. Але він дав однозначну і тверду відповідь, що іншого адвоката не буде», - розповіла Катерина.

За її словами, чоловік також сказав, що вона з дитиною може приїхати до нього в СІЗО Сімферополя.

Читайте також: До затриманого в окупованому Криму журналіста не пустили адвоката

«Сказав, що слідчий ФСБ Власов дозволив побачення з дитиною, можна приїхати в СІЗО. Приїжджайте, слідчий дозволив, чому б не використати цю можливість, поки вона є», - переказала Катерина слова чоловіка.

Жінка зізналася, що вона сприйняла цю розмову як шифр і розцінила як попередження не їхати в Крим, «тому що наш тато - це справжній приклад чоловічої честі і ніколи не підставить свою сім'ю».

Катерина назвала незаконним затримання та арешт свого чоловіка в окупованому Криму, звідки вони виїхали в 2015 році, і звернулася по допомогу «до всіх, хто може допомогти наблизити день визволення журналіста Владислава Єсипенка».

Читайте також: ФСБ оголосила заарештованого в Криму журналіста Єсипенка «шпигуном»

Як повідомлялося, 10 березня в окупованому Криму співробітники ФСБ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, приуроченій до дня народження Тараса Шевченка. 12 березня українцеві інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів.

Читайте також: Україна вимагає від РФ негайно звільнити журналіста, затриманого в окупованому Криму

Пізніше стало відомо, що затриманий українець виявився журналістом-фрілансером Радіо Свобода (проєкт «Крим.Реаліі»). ФСБ висунула йому звинувачення в «шпигунстві на користь спецслужб України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-