Берлін закликав Москву повернути Крим Україні

Берлін закликав Москву повернути Крим Україні

Укрінформ
Німеччина вбачає лише один шлях урегулювання ситуації щодо Криму – повернення півострова Україні.

Про це заявив державний секретар МЗС ФРН Нільс Аннен під час віртуального засідання високого рівня за формулою «Арріа», повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не можемо визнати незаконну анексію Росією Криму. Рішення для Росії має бути чітким – звільнити Крим, припинити порушення прав людини і повернути Крим Україні. Крим був і залишається українським», - заявив Аннен.

Представник МЗС ФРН зазначив, що окупація Криму залишається «не менш кричущим, шокуючим порушенням Хартії ООН і міжнародного права», як і 7 років тому. Зміна статусу території за допомогою сили стала безпрецедентним актом у Європі від часу завершення Другої світової війни, наголосив Аннен, назвавши організований Росією «ганебний референдум» «насмішкою над демократичними стандартами».

Читайте також: В ООН розповіли про колонізацію Росією Криму

Німецький дипломат також звернув увагу на те, що Росія продовжує блокувати доступ на територію півострова для незалежних міжнародних моніторингових структур, представників ООН, ОБСЄ, Ради Європи, неурядових організацій, журналістів, правозахисників тощо. Він закликав Росію надати такий доступ, виконати рішення Європейського суду з прав людини від 14 січня 2021 року і діяти у повній відповідності до міжнародного права та міжнародних стандартів у галузі прав людини, а також звільнити всіх незаконно затриманих громадян, включаючи понад 100 кримських татар.

Читайте також: Військова присутність РФ у Криму за сім років зросла більш ніж удвічі – Кулеба

Представник Німеччини висловив занепокоєння мілітаризацією Криму та закликав РФ відповідно до міжнародних зобов’язань забезпечити свободу навігації в Азовському морі.

При цьому, за словами держсекретаря МЗС ФРН, усім зрозуміло, що Донбас був наступною ціллю для нападу на Україну і що Росія та підтримувані нею збройні формування на Донбасі несуть відповідальність за смерті та страшні страждання українців.

Читайте також: Російські спецслужби застосовують тортури в окупованому Криму – ООН

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в ООН проходить віртуальне засідання високого рівня за формулою «Арріа» на тему «Крим: 7 років порушень суверенітету та територіальної цілісності України». Засідання скликане державами-членами Ради Безпеки ООН - Великою Британією, Естонією, Ірландією, Норвегією, США та Францією - разом з Україною. Понад двадцять країн-членів ООН з різних регіонів світу стали співорганізаторами заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-