Спікер парламенту Туреччини запевнив у підтримці кримськотатарського народу

Спікер парламенту Туреччини запевнив у підтримці кримськотатарського народу

Укрінформ
Туреччина не визнавала та не визнає незаконної окупації Росією Кримського півострова, так само як ніколи не приймала і не прийме обмеження прав і свобод кримських татар на території півострова.

Про це Голова Великих національних зборів Туреччини Мустафа Шентоп сказав в інтерв’ю Укрінформу напередодні офіційного візиту в Україну.

«Найбільшим чітким меседжем, який ми декларували донині й продовжуємо це робити, – наша повна підтримка суверенітету та територіальної цілісності України; ми не визнаємо нині й не визнаємо в майбутньому незаконну та нелегітимну анексію Криму. Ми завжди бачимо нашого близького друга і стратегічного партнера Україну як сучасну і процвітаючу країну, територіальна цілісність якої забезпечена», - сказав Шентоп.

Читайте також: Туреччина вкотре заявила, що не визнає анексії Криму Росією

Він наголосив також, що Туреччина продовжить підтримувати зусилля керівництва та народу України в розвитку та зміцненні держави.

«Туреччина завжди підтримувала суверенітет, територіальну цілісність України, невід’ємними складниками якої є Крим і Донбас, та її політичну єдність. Ми прагнемо посилювати цю підтримку в майбутньому. Її частиною, безсумнівно, є турбота, яку ми надаємо братньому кримськотатарському народові», - сказав спікер турецького парламенту.

Читайте також: Туреччина засуджує затримання активістів у Криму

Турецький політик акцентував на тому, що в Туреччина продовжить підтримувати кримських татар.

«Ми ніколи не приймали і не приймемо переміщення наших братів кримських татар на території Криму, обмеження їхніх прав і свобод», - заявив Шентоп.

Читайте також: Анкара постійно порушує тему Криму під час контактів з РФ — посол Туреччини

Як повідомлялося, візит турецької делегації на чолі з Головою Великих національних зборів Туреччини Мустафою Шентопом відбуватиметься 5-6 березня на запрошення Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Програмою візиту передбачено зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром, спікером ВРУ, міністром закордонних справ, представниками бізнесу та діаспори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-