Конфлікт із Росією не вирішити без повернення Криму та Донбасу — Президент

Конфлікт із Росією не вирішити без повернення Криму та Донбасу — Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має намір повернути всі тимчасово окуповані території – на Донбасі та в Криму.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю ізраїльському "9-му каналу".

"Ми не бачимо взагалі вирішення конфлікту без повернення нашої територіальної цілісності. У нас дуже велика країна. Там кілька мільйонів українців. Ми, звичайно, маємо повернути всі наші території... Я зараз навіть не про міжнародні інституції, суди. Це серйозний прецедент для всього світу, що так можна... Якщо це так закінчиться в Україні, що ми не повернемо наші території, я впевнений, що це не остання історія", - наголосив Глава держави.

Читайте також: Зеленський пояснив, навіщо потрібен прямий діалог з Путіним

За його словами, тільки Росія може вивести війська з окупованого Донбасу.

"У плані виведення військ з тимчасово окупованої території, тут, звичайно, тільки Росія це може зробити, тільки вони. Ці війська повинні бути виведені з нашої території. Тут я поки що не бачу рішення", - заявив Зеленський.

Читайте також: Україна почала розмову з РФ щодо нового обміну полоненими— Зеленський

Президент також переконаний, Мінські угоди на сьогоднішні — єдиний документ, на підставі якого можна вести діалог за припинення війни та врегулювання ситуації на Донбасі. При цьому, за його словами, наразі розробляються інші майданчики для врегулювання ситуації на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-