У Бундестазі вважають неприпустимим блокування РФ кораблів

У Бундестазі вважають неприпустимим блокування РФ кораблів

Керченська криза
Укрінформ
Тематика окупації Росією Криму залишається актуальною для Німецького бундестагу, а порушення РФ норм міжнародного права у ситуації з блокуванням судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів є неприпустимою.

Про це заявив депутат Німецького бундестагу від фракції Християнсько-соціального союзу (ХСС), член парламентського комітету у закордонних справах Крістіан Шмідт під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Оленою Зеркаль у Києві, повідомляє прес-служба МЗС.

"О.Зеркаль поінформувала співрозмовника щодо ситуації із блокуванням Росією судноплавства в акваторії Азовського та Чорного морів. К.Шмідт підтвердив недопустимість порушення Росією норм міжнародного права та наголосив, що тематика Криму залишається актуальною на порядку денному в Бундестазі", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в МЗС, сторони відзначили, що реалізація інфраструктурних проектів має важливе значення для соціально-економічного розвитку міста Маріуполь та східних регіонів України. Українська сторона розраховує на підтримку Німеччини у цій сфері, а також інвестування у створення нових робочих місць у регіоні.

Читайте також: Кількість ​осередків пожежі на танкерах у Керченській протоці зросла до шести

Сторони погодилися щодо необхідності поглиблення співробітництва України з НАТО з метою протистояння сучасним загрозам миру та безпеки в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-