Кількість ​осередків пожежі на танкерах у Керченській протоці зросла до шести

Кількість ​осередків пожежі на танкерах у Керченській протоці зросла до шести

Укрінформ
Кількість осередків пожежі на танкерах "Маестро" і "Канді", що загорілися 21 січня в районі Керченської протоки, за останні три дні знову збільшилася до шести.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Росморрічфлоту.

"Шість бачимо осередків пожежі: чотири на "Маестро", два на "Канді" видимих. Це не впливає на інтенсивність пожежі - десь [вогонь] проривається, десь не проривається на поверхню", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, "в останні тижні горіння бездимне - це горить газ". Як запевняє представник Росморрічфлоту, "жодних наслідків для екології немає, жодних плям на акваторії не бачимо".

Загалом на танкерах знаходилося більш як 4,5 тис. тонн скрапленого газу, який поступово вигорає. У понеділок у прес-службі Росморрічфлоту повідомляли про п'ять осередків пожежі, зафіксованих на двох суднах.

Читайте також: Пожежа на танкерах у Керченській протоці: тіла чотирьох моряків доправили у Стамбул

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в районі Керченської протоки на танкерах "Маестро" і "Канді", які належать турецькій компанії, виникла 21 січня. За попередніми даними, інцидент стався під час перевантаження палива з одного судна на інше. На борту "Канді" знаходилися 17 осіб, з них дев'ять - громадяни Туреччини, вісім - Індії. На борту "Маестро" було 15 осіб - громадяни Туреччини й Індії. Врятувати вдалося 12 людей. З решти 20-ти нині вдалося знайти тіла десяти осіб.

Міністерство України з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб заявило, що обидва судна були задіяні в незаконному постачанні газу в Сирію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-