Справа «кримських диверсантів»: Штиблікова після бунту в колонії вивезли невідомо куди

Справа «кримських диверсантів»: Штиблікова після бунту в колонії вивезли невідомо куди

Укрінформ
Незаконно засудженого російським судом в окупованому Севастополі фігуранта «справи українських диверсантів» Дмитра Штиблікова етапували в невідомому напрямі з колонії № 6 російського міста Омська після бунту ув'язнених. 

Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Фігуранта справи «кримських диверсантів» Дмитра Штиблікова, засудженого Севастопольським міськсудом до п'яти років позбавлення волі, було етаповано з колонії 6 Омська. Де він знаходиться зараз – невідомо, написав журналіст.

За словами Наумлюка, увечері 6 жовтня в колонії сталися зіткнення між ув'язненими через тортури і побиття, з вікна вивісили банер «Врятуйте». Було введено спецназ і співробітники Росгвардії. 

«Після бунту, в якому брали участь до 200 ув'язнених, частина з них оголосила голодовку, постраждали у результаті близько 40 осіб, щонайменше одного було доставлено до реанімації. Після цього Штиблікова, який знаходився в умовах ізоляції в ПКТ (приміщення камерного типу - ред.) і якого події не торкнулися, було етаповано», - пояснив журналіст.

Читайте також: Родичі "українських диверсантів" кажуть, що їх не впізнати — Денісова

Як повідомлялося, 9 листопада 2016 року в Севастополі затримали нібито «членів диверсійно-терористичної групи головного управління розвідки Міністерства оборони України» - Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова і Володимира Дудку.

Штибліков і Бессарабов до 2014 року працювали військовими експертами в центрі «Номос», а Дудка - капітан 2-го рангу запасу, у минулому - капітан корабля радіоелектронної розвідки.

У травні 2017 року  Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою провину. Жодного з незалежних адвокатів до нього не допустили.

Пізніше підконтрольний Кремлю Севастопольський міськсуд засудив Штиблікова до п'яти років ув'язнення. Його етапували до колонії № 6 російського міста Омськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-