Корінні народи Криму закликають Київ і Москву підтримати їхні  права

Корінні народи Криму закликають Київ і Москву підтримати їхні права

Укрінформ
Корінні народи і правозахисні організації висловили солідарність з корінними народами України (Криму): кримськими татарами, караїмами та кримчаками і закликали і Росію, і Україну поважати самовизначення корінних народів Криму та підтримувати їхні природні права.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, що опублікував відповідну петицію.

"Ми, представники корінних народів і неурядових правозахисних організацій, що беруть участь у 10-ій сесії Експертного механізму ООН з прав корінних народів у Женеві, Швейцарія, висловлюємо нашу найбільшу стурбованість становищем в області прав людини в Криму", - йдеться у петиції.

Представники корінних народів і неурядових правозахисних організацій також заявили, що бажають, зокрема, привернути увагу до корінних народів кримських татар, караїмів і кримчаків, а також тих, хто знаходиться під тиском впливових сил з обох боків.

Читайте також: Чубаров: Або Москва залишить Крим, або ми будемо знищені

У петиції також вказується на те, що представницька організація корінних народів, таких як Меджліс кримськотатарського народу і корінних малочисельних народів Криму, зазнає особливого тиску і потребує захисту, поваги та підтримки.

"Тому ми просимо обидві держави, і Росію, і Україну, поважати самовизначення корінних народів Криму і підтримувати їхню свободу слова та усі одвічні права", - підкреслюється у петиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-