США контактують з Україною щодо потреб для наступного траншу допомоги - Пентагон

США контактують з Україною щодо потреб для наступного траншу допомоги - Пентагон

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують постійний, безперервний зв’язок з українською стороною, а також країнами коаліції підтримки України для того, щоби забезпечити нагальні потреби ЗСУ та надати найнеобхідініші системи озброєнь.

Про це заявив у понеділок речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми підтримуємо постійний зв’язок з Україною, нашими союзниками та партнерами щодо того, якими є ці потреби (на полі бою в Україні – ред.)»,- зауважив Райдер.

У відповідь на запитання, чи планують США надати Україні новий пакет допомоги цього тижня, представник Пентагону підкреслив, що насамперед президент має підписати закон із додатковим фінансуванням потреб національної безпеки США. А перед цим його має ще ухвалити Сенат.

Читайте також: «Рамштайн» відбудеться у віртуальному форматі - Пентагон

«Ми налаштовані та готові підтримати Україну додатковою допомогою у сфері безпеки, і, звісно ж, ми дуже хочемо, щоби цей закон був затверджений»,- зазначив речник оборонного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час розмови з Володимиром Зеленським запевнив, що негайно підпише законопроєкт з додатковим фінансуванням потреб нацбезпеки США, як тільки документ надійде з Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-