Байден запевнив Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні

Байден запевнив Зеленського, що негайно підпише закон про допомогу Україні

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову із Президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників.

Про це глава української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову із Президентом США Джо Байденом за підсумками голосування в Палаті представників. Президент запевнив, що в разі схвалення і Сенатом негайно підпише закон. Я вдячний Джо Байдену за неослабну підтримку України та за справжнє глобальне лідерство», – написав Зеленський.

Президент України у розмові з Джо Байденом також відзначив двопартійну підтримку законопроєкту та особисту роль спікера Майка Джонсона і лідера меншості Хакіма Джеффріса.

Читайте також: Зеленський не вірить в «олімпійське перемир’я» під час ігор у Парижі

«Інше рішення Палати представників – дозволити конфіскацію російських активів – посилає потужний сигнал усім нашим партнерам», – додав Зеленський.

Глава держави розповів Президенту Байдену про російський повітряний терор тисячами ракет, дронів та бомб. Зокрема, про удар по харківській телевежі буквально за кілька хвилин до розмови. «Це чіткий намір Росії зробити місто непридатним для життя», – відзначив Зеленський.

«Ми обговорили перший пакет оборонної допомоги після ухвалення закону. Маю запевнення Президента, що він буде швидким та потужним і посилить наші протиповітряні, далекобійні й артилерійські спроможності. Також обговорили підписання двосторонньої безпекової угоди та підготовку до майбутнього Саміту миру», – повідомив Президент України.

Читайте також: Американська допомога дуже скоро буде в Україні - помічник держсекретаря

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США 20 квітня ухвалила масштабний пакет законопроєктів з іноземною допомогою Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також із відповіддю на інші виклики національній безпеці Америки. Проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який ще має схвалити Сенат США та підписати президент Джо Байден, передбачає виділення $60,84 млрд як допомоги Україні, так і регіональним партнерам у протидії агресії РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-