Зеленський не вірить в «олімпійське перемир’я» під час ігор у Парижі

Зеленський не вірить в «олімпійське перемир’я» під час ігор у Парижі

Укрінформ
Для російського лідера Путіна не існує ніякого перемир’я, і не лише на час Олімпіади. Будь-яке перемир’я лише додасть йому сил, щоб знищувати ще більше українців.

Як передає Укрінформ, так Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому відеожурналісту Юго Делаверу прокоментував пропозицію Президента Франції Еммануеля Макрона щодо можливості запровадити перемир’я та призупинити воєнні конфлікти в Україні та Газі на час проведення Олімпіади в Парижі.

«Для Путіна не існує ніякого перемир'я, ніякої Олімпіади, ніяких авторитетів!» – сказав український президент.

«Я не вірю ні в цей формат перемир'я в цілому, я не вірю в будь-який формат перемир'я з РФ. Це брехня, Еммануель (Макрон – ред.) це знає, і він сам – свідок цього. Ми всі разом були в нормандському форматі, ми разом проходили весь цей процес. Франція, Німеччина, Україна. Ми – живі свідки, що замороженого конфлікту з Росією не буває. Це лише питання для перегрупування Росією і надання їм ще додаткових сил, щоб потім знищувати нас», – пояснив Зеленський.

Він нагадав, що РФ починала порушувати домовленості одразу в момент, коли закривались двері Єлисейського палацу після переговорів.

Читайте також: Олімпійське перемир’я-2024: чи може сучасний світ дотриматися античної традиції?

Як передавав Укрінформ, раніше Макрон висловив сподівання, що під час Олімпійських ігор у Парижі буде встановлене перемир'я, попри продовження війни Росії в України та війни Ізраїля із ХАМАСом, і планує залучили до реалізації цієї мети багатьох партнерів, зокрема й лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-