Американська допомога дуже скоро буде в Україні - помічник держсекретаря

Американська допомога дуже скоро буде в Україні - помічник держсекретаря

Укрінформ
Допомога Сполучених Штатів, що міститиме засоби протиповітряної оборони, «дуже скоро» буде в Україні.

Про це заявив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О'Браєн на брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Допомога США дуже скоро буде тут. Щойно Сенат завершить справу, Президент підпише закон, і я думаю, ми бачитимо справжні зміни», - сказав він.

О'Браєн підкреслив, що американська допомога міститиме, зокрема, засоби протиповітряної оборони задля захисту економіки.

«Мова йде не лише про Patriot - це і системи проти дронів та повільніших ракет, якими Росія намагається нападати», - підкреслив помічник держсекретаря.

Він поінформував, що подорожував низкою країн, щоб обговорити з ними, як привезти до України більше ППО, а під час перебування в нашій країні зустрівся з депутатами Верховної Ради, представниками Офісу Президента та членами уряду.

Читайте також: До Києва прибула двопартійна делегація Конгресу США

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників США ухвалила проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України - 2024», який передбачає виділення $61 млрд на підтримку нашої держави.

Голосування відбулося в суботу в рамках пакета з чотирьох законопроєктів, що передбачають допомогу союзникам та партнерам США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-