Україна отримає снаряди з нового пакета військової допомоги Естонії за кілька тижнів - міністр оборони

Україна отримає снаряди з нового пакета військової допомоги Естонії за кілька тижнів - міністр оборони

Укрінформ
Артилерійські снаряди з нового пакета військової допомоги Естонії будуть доставлені в Україну вже через кілька тижнів.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ганно Певкур під час виступу на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я з гордістю кажу, що кілька днів тому Естонія надала Україні новий пакет допомоги, який включає снаряди калібру 155 мм. Їх доставлять в Україну вже через кілька тижнів, а не через кілька років», - сказав Певкур.

Він додав, що до нового пакету допомоги також увійдуть протитанкові снаряди калібру 90 мм та інші засоби ураження, снайперські рушниці та інші види озброєння для Сил спеціальних операцій.

Читайте також: Росія готується до конфлікту з НАТО швидше, ніж припускали на Заході - ISW

Коментуючи ситуацію на полі бою, міністр оборони Естонії зауважив, що на прикладі минулої ночі можна побачити, що Росія буде вдаватися до подальшої ескалації і намагатиметься просунутися вперед.

«Зараз багато хто говорить, що росіяни готуються до великої війни з НАТО. Звісно, зараз вони не можуть собі дозволити повномасштабної війни проти НАТО, але Путін намагається просунутися вперед в Україні. Ми розуміємо, що його кінцева мета - не Україна, а прагнення принизити Захід, показати, що Захід слабкий, що НАТО не функціонує як організація. Він також хоче відновити колишню Російську імперію. Тобто є чимало причин, з яких Путін вдається до ескалації. Але ми маємо дати відповідь на запитання, як ми відреагуємо, знаючи, що він і надалі вдаватиметься до ескалації у подальші місяці», - зазначив Певкур.

Читайте також: Боєприпаси і ППО: Сирський обговорив головні потреби Сил оборони з делегацією НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги для України на 20 мільйонів євро, до якого увійдуть, зокрема, артилерійські боєприпаси. Новий пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу ЄС щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-