Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Укрінформ
Очільник міністерства оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва у четвер оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 20 мільйонів євро, до якого увійдуть, зокрема, артилерійські боєприпаси.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Естонії, передає Укрінформ.

«Пакет включає безвідкотні протитанкові гармати, вибухові речовини, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру та багато іншого. Ми склали цей пакет допомоги, зосередившись на тому, щоб надати максимальну користь Україні, але водночас не зменшити обороноздатність Естонії», - сказав Певкур, який вже зустрівся зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Зазначається, що новий пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу ЄС щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

За словами Певкура, із наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Читайте також: Боєприпаси будуть: Умєров розповів про «Рамштайн» та зустріч з Остіном і Брауном

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Естонія оголосила, що надає Україні пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро, який включає протитанкові ракети Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-