Застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами вкрай малоймовірне - ISW

Застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами вкрай малоймовірне - ISW

Укрінформ
У "посланні до Федеральних зборів" президент РФ Путін використовував застарілу кремлівську риторику про переговори та брязкання ядерною зброєю, ймовірно, для того, щоб сприяти триваючим інформаційним операціям Кремля.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Путін підтвердив удавану готовність до діалогу з США з питань "стратегічної стабільності" і продовжив покладати на них відповідальність за відсутність переговорів, йдеться у звіті. Аналітики наголосили, що наразі Кремль проводить інформаційну операцію, імітуючи зацікавленість у переговорах, щоб спонукати Захід до поступок щодо суверенітету і територіальної цілісності України.

Читайте також: Погрози Путіна на адресу Заходу є спробою уникнути відповідальності за війну проти України – Стано

"Путін продовжує переслідувати максималістські цілі в Україні, які дорівнюють повній капітуляції України, а також прагне послабити і розвалити НАТО - цілі, які він розглядає як невід'ємну частину російських національних інтересів", - вважають аналітики.

Путін також підкреслив, що Росія володіє зброєю, здатною завдати удару по західних країнах, і заявив, що ескалація Заходу загрожує можливим ядерним конфліктом, який може зруйнувати цивілізацію. Як зазначили аналітики, Путін і російські офіційні особи часто посилаються на ядерні загрози, щоб вселити страх у західну аудиторію і послабити підтримку України з боку Заходу.

"Кремль не вдався до жодних значних ескалацій у відповідь на надання Україні нових західних систем, і ISW продовжує оцінювати, що застосування Росією ядерної зброї в Україні і за її межами є вкрай малоймовірним", - зазначають у звіті.

Читайте також: Остін не виключає, що наступною ціллю Путіна стануть країни Балтії

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон назвав заяви президента РФ Путіна про можливість застосування ядерної зброї «безвідповідальною риторикою» та нагадав, що Сполучені Штати попередили Росію про можливі наслідки в разі такого кроку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-