Остін не виключає, що наступною ціллю Путіна стануть країни Балтії

Остін не виключає, що наступною ціллю Путіна стануть країни Балтії

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін припускає, що країни Балтії можуть стати наступними в черзі російської агресії у разі, якщо Путіну вдасться досягти успіху у війні проти України.

Про це глава Пентагону заявив у четвер під час слухань у Палаті представників США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо Україна зазнає поразки, знову ж, Путін на цьому не зупиниться. Він просто продовжить просуватися далі та атакувати суверенну територію своїх сусідів. І тому, якщо ви – країна Балтії, ви справді маєте занепокоєння, що можете стати наступною. Вони знають Путіна і знають, на що він здатний»,- зауважив глава оборонного відомства США.

Таким чином він відповів на запитання конгресвумен Вероніки Ескобар, яка попросила роз’яснити для пересічних американців, чому подальша підтримка України є настільки важливою для інтересів національної безпеки США.

Читайте також: США і Південна Корея обіцяють рішуче реагувати на передачу КНДР зброї Росії

У цьому контексті Остін також наголосив, що в разі досягнення РФ успіхів у війні в Україні, Північноатлантичному альянсу доведеться воювати з росіянами – з огляду на те, що країни Балтії входять до НАТО та зобов’язання країн альянсу захищати один одну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня офіційний Вашингтон підтвердив свою позицію, що на Сполучені Штати не збираються надсилати своїх військ в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-