США не надсилатимуть війська в Україну - Держдеп про заяву Макрона

США не надсилатимуть війська в Україну - Держдеп про заяву Макрона

Укрінформ
Сполучені Штати надалі залишатимуться на позиції, що не надсилатимуть своїх військ для участі у війні в Україні, ініційованій Кремлем.

Про це заявив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Байден чітко наголосив, ще за понад два роки до (повномасштабного – ред.) вторгнення Росії в Україну, що він не надсилатиме американських солдатів воювати в Україні», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: ЄС не розглядав участі своїх сил у війні в Україні - речник

Таким чином він відповів на прохання прокоментувати заяву президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив участі наземних військ європейських країн у війні в Україні.

Водночас, Міллер заперечив також перспективи залучення американських військ для навчань воїнів ЗСУ на території України, підкресливши, що тренування відбуваються на території третіх країн.

Читайте також: НАТО не планує відправляти війська в Україну - Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент Франції Еммануель Макрон після міжнародної зустрічі на підтримку України в Парижі заявив, що в перспективі Франція не виключає участі європейських військ у війні в Україні. Жоден з варіантів, і навіть участь наземних військ Європи, не повинен бути виключеним задля досягнення мети, оскільки треба зробити «все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну», зазначив президент Франції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-