США і Південна Корея обіцяють рішуче реагувати на передачу КНДР зброї Росії

США і Південна Корея обіцяють рішуче реагувати на передачу КНДР зброї Росії

Укрінформ
Міністри оборони Сполучених Штатів і Південної Кореї Ллойд Остін та Шин Вон Сік домовилися в координації з міжнародним співтовариством рішуче реагувати на передачу Північною Кореєю зброї Росії для її війни проти України.

Про це йдеться в повідомленні оборонного відомства Сеула про телефонну розмову двох міністрів, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

У повідомленні йдеться, що одним із ключових питань переговорів Остіна і Шина стало постачання Північною Кореєю боєприпасів і ракет до Росії для їх використання в Україні.

«Вони (міністри – ред.) висловили глибоку стурбованість незаконними поставками зброї між Росією та Північною Кореєю, які становлять серйозну загрозу не лише для Корейського півострова, але й для глобального миру та стабільності», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Відсутність наслідків для КНДР за передачу ракет РФ могла дати «зелене світло» для Ірану - експерт

В ньому зауважується, що Сполучені Штати та їх партнери засудили ймовірну угоду про зброю між Пхеньяном і Москвою як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, які забороняють будь-яким країнам торгувати зброєю або іншою військовою технікою з Північною Кореєю.

«Глави оборонних відомств пообіцяли рішуче відповісти на такі дії КНДР і Росії у координації з міжнародним співтовариством», - заявили в міноборони Південної Кореї.

Читайте також: Зеленський: КНДР відправила Росії 1,5 мільйона артилерійських снарядів

Як повідомляв Укрінформ, північнокорейські заводи з виробництва боєприпасів працюють на повну потужність, щоб постачати зброю до Росії в обмін на продукти та інші товари першої потреби.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-