Зеленський і Шольц обговорили подальшу оборонну співпрацю

Зеленський і Шольц обговорили подальшу оборонну співпрацю

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорили подальшу оборонну співпрацю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

У телефонній розмові Зеленський подякував Шольцу за потужний "зимовий" оборонний пакет від Німеччини, який містить чотири системи IRIS-T. Сторони обговорили подальшу оборонну співпрацю.

Президент також висловив подяку за багаторічну програму фінансової допомоги від Німеччини.

"Разом із серйозним посиленням Німеччиною нашої ППО - це найкращі сигнали неослабної підтримки з боку вашої держави. Дуже ціную, що всі наші домовленості виконуються", – зазначив він.

Зеленський і Шольц обговорили поточну ситуацію на полі бою.

Президент повідомив про ранкове відвідання Куп'янська Харківської області, а також Херсона, Миколаєва та Одеси напередодні.

Читайте також: У НАТО почули заклик України створити єдиний комплекс оборонної промисловості - Кулеба

Окремо глава держави поінформував співрозмовника про безпекову ситуацію в Чорному морі, функціонування зернового коридору та заходи, необхідні для подальшого захисту цивільного судноплавства у цьому регіоні.

Зеленський подякував за участь Німеччини в імплементації Української формули миру, зокрема за делегування представника ФРН на зустріч радників на Мальті та готовність приєднатися до наступних консультацій.

Співрозмовники скоординували позиції перед майбутніми двосторонніми та багатосторонніми заходами на різних рівнях.

Читайте також: Німеччина додає у фонд Україна-НАТО ще €11,5 мільйона

Президент наголосив на важливості забезпечення єдності всередині Європейського Союзу щодо ухвалення рішення про початок переговорів про приєднання України до ЄС, а також щодо виділення 50 млрд євро допомоги на наступні роки.

Як повідомлялося, Німеччина 22 листопада передала Україні чергову партію військової техніки, до якої увійшли 20 бронетранспортерів MARDER з боєприпасами, автомобілі та амуніція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-