Зеленський і Рютте обговорили як деталізувати безпекові гарантії для України

Зеленський і Рютте обговорили як деталізувати безпекові гарантії для України

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорили як посилити українських військових на передовій та як деталізувати безпекові гарантії для України.

Як передає Укрінформ, про це Глава Української держави повідомив під час відеозвернення.

Відео: Офіс Президента, Телеграм

«Говорив сьогодні з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, і ключове в нашій розмові – це захист людей, захист від російських окупантів. Детально обговорили, як посилити наших воїнів на передовій і дати більше безпеки нашим містам і селам, усій нашій землі. Готуємо нові оборонні пакети, і я вдячний за це й особисто Марку, і всім у Нідерландах – кожному й кожній, хто з Україною», - наголосив Зеленський.

Читайте також: У Пентагоні прокоментували підготовку до навчань українських пілотів на F-16

Також Глава держави повідомив, що наразі готується посилення української авіації сучасними літаками, і саме Нідерланди можуть стати лідерами у питанні про F-16 для України.

Зеленський нагадав, що Нідерланди приєдналися до декларації «Великої сімки» про безпекові гарантії для України і повідомив, що обговорив з Рютте, як саме ці гарантії можна деталізувати на двосторонньому рівні.

Читайте також: Посол Штатів в ОБСЄ про підготовку українських пілотів: Після F-16 можуть бути й інші літаки

Окрім того, Президент запросив прем’єра Нідерландів узяти участь у саміті "Кримської платформи" на рівні лідерів, який відбудеться вже 23 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Нідерландів Марком Рютте в ході телефонної розмови обговорили зустріч щодо України в Саудівській Аравії, ситуацію на фронті та зміцнення української протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-