Посол Штатів в ОБСЄ про підготовку українських пілотів: Після F-16 можуть бути й інші літаки

Посол Штатів в ОБСЄ про підготовку українських пілотів: Після F-16 можуть бути й інші літаки

Укрінформ
Винищувачі F-16, безсумнівно, принесуть користь Україні, але потрібно дуже уважно дивитися на додану вартість та витрати – чи буде це найкориснішим вкладенням ресурсів.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер.

"Я не буду випереджати будь-які майбутні рішення. Скажу лише, що це справді дуже важливо, що нам вдалося розпочати процес підготовки українських пілотів на F-16, а потім, можливо, й на інших літаках четвертого покоління", - відповів Карпентер на питання, чи схвалить адміністрація США передачу винищувачів F-16 Україні.

Він вказав на те, що наразі Румунія та Данія виступили у ролі приймаючих сторін і, можливо, у майбутньому до них приєднаються й інші країни.

Читайте також: Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак, як Україна — Ігнат

"Але критично важливий перший крок – підготовка пілотів до роботи з цими дуже складними системами. У мене немає сумнівів, що вони будуть корисними для України", - заявив посол США в ОБСЄ.

Водночас він зазначив, що, як і у випадку з будь-якими іншими спроможностями, "ми повинні дуже уважно дивитися на додану вартість та витрати". "Чи буде це "максимум за свої гроші" ("bang for buck"), як ми кажемо. Може бути. Може", - сказав Карпентер.

На цьому тлі він вказав на те, що існують також інші системи, "які є дуже важливими і які також забезпечують протиповітряну оборону".

"І метою західної спільноти країн, які підтримують Україну – Контактної групи, якщо хочете – має бути забезпечення багаторівневої протиповітряної оборони, тобто щось на кшталт точкової протиповітряної оборони ближнього радіусу дії, середньої дальності, а потім і більшого радіусу дії ", - заявив американський посол в ОБСЄ.

Читайте також: Резніков: Тренування українських пілотів на F-16 розпочнеться у серпні

Як повідомлялося, на саміті НАТО у Вільнюсі союзники оголосили про створення авіаційної коаліції. Нідерланди, Данія та Румунія офіційно підтвердили, що навчатимуть українських пілотів.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявляв, що навчання українських пілотів, які опановуватимуть американські винищувачі F-16, розпочнеться в серпні й займе щонайменше шість місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-