Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак, як Україна — Ігнат

Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак, як Україна — Ігнат

Укрінформ
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження, як Україна.

Про це він сказав у ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Повітряні сили пережили трансформацію озброєння. У нас знаходиться більше техніки , яка захищає українське небо. Це і Patriot, і IRIS-T, й NASAMS. Ну і ми очікуємо подальшої трансформації, а саме надання Україні літаків, сучасних літаків, таких, як F-16, які зможуть суттєво посилити нашу протиповітряну оборону і допомогти наземним військам”, - сказав Ігнат.

Водночас він зауважив, що “трансформація Повітряних Сил відбувається не лише в наданні техніки, але і в навченості нашого особового складу”.

“Жодна країна світу не має такого досвіду у відбитті таких масованих повітряних атак усіма наявними сучасними засобами ураження. На жаль, Росія їх має, Росія вкладала в це величезні кошти десятиліттями, і сьогодні ними атакує. Тому той досвід, який мають сьогодні українські військові, дуже знадобиться у країнах НАТО. І ми хочемо теж стати частиною цієї організації для того, щоб мир та безпека в усьому світі були стабільними та ніколи не повторювалося такого жаху, який нам влаштувала Росія”, - наголосив Ігнат.

Також речник Повітряних сил уточнив, що Україна ще має опанувати літаки F-16.

“Хотілося б, зрозуміло, , отримавши цей літак, не зупинятися на цьому, а розраховувати й на кращу техніку, на сучаснішу, на такі літаки, як F-35. Зрозуміло, зараз іде вже процес щодо постановки на бойове чергування комплексів таких, як SAMP-T у майбутньому, який вже, в принципі в Україні. Тому все найкраще ППО, яке є, нам потрібно було б в строю. Але ж і вже на сьогодні ми маємо одні з найкращих зразків техніки, здатні збивати та аеродинамічні, й балістичні цілі. Тому питання лише в тому, що їхня кількість недостатня, нам потрібно більше, щоб захистити нашу землю, наше небо”, - додав Ігнат.

Читайте також: Перша група українських пілотів готова до навчань на винищувачах F-16 – Politico

Також він нагадав, що з вечора 5-го серпня по ранок 6-го серпня Росія застосувала 70 засобів повітряного нападу по території України.

“І “шахеди”, і “Кинджали”, і “Калібри” і ракети Х -101, Х- 555, які противник пустив по території нашої держави. Таким чином було знищено 57 повітряних цілей і відзначено роботу протиповітряної оборони. Дійсно, зробили все можливе наші сили для того, щоб збити цю повітряну атаку. Зрозуміло, що сьогодні день Повітряних сил. Можливо, ворог, власне, і планував таким чином “привітати” наших захисників неба, але це йому не вдалося. І думаю, що нарощувати наші зусилля будемо і надалі, щоби зводити нанівець ворожу агресію”, - підкреслив речник Повітряних сил.

Читайте також: Ігнат - про можливий пуск ракет з боку Білорусі: Інформація уточнюється

Як повідомлялося, з вечора 5 серпня по ранок 6-го серпня 2023 року російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України ракетами повітряного та морського базування, а також іранськими ударними дронами "Shahed-136/131".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-