ООН могла б організувати місію щодо повернення депортованих українських дітей - Лубінець

ООН могла б організувати місію щодо повернення депортованих українських дітей - Лубінець

Укрінформ
Організація Об’єднаних Націй могла би створити місію, яка би їздила в рф і забирала у росіян депортованих українських дітей.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, відповідаючи на питання, чи збирається ООН реагувати на депортацію українських дітей, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми хотіли і хочемо, щоб ООН створила дієвий механізм. Це (може бути – ред.), наприклад, якась місія, яка їде (до росіян – ред.) і фізично забирає наших українських дітей. Якщо рф не допускатиме цю місію - тоді, напевно, прийшов давно час піднімати питання виключення рф з, як мінімум, Радбезу ООН, як максимум – взагалі з лав цієї організації», - сказав Лубінець.

Читайте також: Зеленський: З поверненням депортованих дітей поки що Україні допомагає тільки Україна

Відповідаючи на питання щодо визнання ПАРЄ геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію рф, омбудсман сказав, що ПАРЄ – це приклад міжнародної організації, яка не боїться не тільки порушувати певні питання та обговорювати їх, а і приймати відповідні резолюції.

Як повідомлялося, 27 квітня ПАРЄ визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію рф та закликала Міжнародний кримінальний суд розглянути можливість кримінального переслідування за цей злочин.

Читайте також: Для подолання наслідків депортації дітей з України знадобляться роки – Watchlist

28 квітня Президент України Володимир Зеленський заявив, що з поверненням депортованих дітей поки що Україні допомагає тільки Україна.

Зі свого боку Лубінець заявив, що росія цілеспрямовано чинить злочини, депортуючи українських дітей з 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-