Сполучені Штати зацікавлені у створенні Спецтрибуналу для росії - Тейлор

Сполучені Штати зацікавлені у створенні Спецтрибуналу для росії - Тейлор

Ексклюзив
Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів і Конгрес США зацікавлені в реалізації ініціативи України зі створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії рф.

Про це розповів в ексклюзивному коментарі Укрінформу експосол США в Україні, нині віцепрезидент Інституту миру Сполучених Штатів Вільям Тейлор.

«Сполучені Штати зацікавлені в цьому, і я знаю, що в Держдепартаменті й Раді національної безпеки розглядають це питання, щоби зрозуміти, як ми можемо допомогти»,- зауважив Тейлор в кулуарах конференції «Переслідування злочину агресії в Україні», що пройшла у Вашингтоні.

Водночас, він підкреслив, що уряд США вже допомагає Україні в процесі притягнення росії до відповідальності, зокрема, у зборі доказів, а також у політичній підтримці.

Читайте також: ООН опублікувала доповідь про масові страти цивільних в Україні військовими рф

Окрім того, зазначив Тейлор, Конгрес також у цьому питанні «рухається в правильному напрямку». Він висловив очікування, що позиція законодавців на підтримку створення спеціального трибуналу вплине також на позицію Держдепартаменту США.

«І ми побачимо, як Україна досягне успіху у створенні спеціального трибуналу або з ООН, або з Європейським Союзом»,- зауважив Тейлор.

Він також підкреслив, що зараз цьому сприяє зростання потреби щодо встановлення справедливості за злочини в Україні.

Читайте також: Канада та Нідерланди долучилися до справи України проти рф у Міжнародному суді ООН

«Тож я думаю, ми матимемо це (Спеціальний трибунал – ред.)»,- зауважив експосол США.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Україна представила тридцяти країнам проєкт щодо заснування Спеціального міжнародного трибуналу для покарання росії за злочин агресії проти нашої держави. При цьому пояснювалося, що наявних міжнародно-правових інструментів недостатньо й потрібен саме такий міжнародний механізм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-