ППО, HAWK, артилерія і ракети: Остін розповів про підсумки «Рамштайну-7»

ППО, HAWK, артилерія і ракети: Остін розповів про підсумки «Рамштайну-7»

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін назвав дуже успішним сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України та перелічив внески з оборонною підтримкою для ЗСУ, оголошені в середу країнами-учасницями цього формату.

Про це він заявив під час підсумкової пресконференції в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми щойно завершили сьоме засідання Контактної групи з оборони України. Це було ще одне дуже успішне засідання»,- підкреслив міністр оборони США.

Він зауважив, що зустріч відбулася на тлі ракетних ударів росії по цивільних об’єктах в Україні та бомбардування української енергетичної мережі, що тільки посилило рішучість міжнародних партнерів щодо підтримки України.

«Ми продовжимо підтримувати фундаментальне право України на самооборону та захист основних правил міжнародного порядку»,- наголосив глава Пентагону.

Він також зазначив, що під час засідання учасники Контактної групи анонсували нові внески в оборонну підтримку України.

Читайте також: НАТО допоможе Україні створити багаторівневу систему ППО – Столтенберг

Зокрема, за його словами, Швеція оголосила про пакет допомоги у сфері протиповітряної оборони на суму $287 мільйонів. Іспанія пообіцяла надіслати в Україну дві додаткових системи HAWK та ракети до них. Канада запропонувала пакет оборонної підтримки на суму $500 мільйонів, а також підтвердила, що залишається провідним донором зимового обмундирування й обладнання для ЗСУ.

Крім того, Остін відзначив внесок Німеччини в посилення можливостей артилерії в Україні, а також надання ракет до ракетних систем залпового вогню. Греція, за його словами, анонсувала передачу партій 155-міліметрових снарядів, а Польща заявила про поставки додаткових боєприпасів для артилерії і танків, а також систем ППО ближнього радіусу дії.

Читайте також: Резніков назвав захист неба пріоритетом України на «Рамштайні-7»

Глава Пентагону також визнав внесок країн Євросоюзу і Великої Британії у важливу підготовку українського військового персоналу.

«Ці внески призведуть до великих змін», - наголосив міністр оборони США. У цьому зв’язку він згадав успіхи ЗСУ у проведенні контрнаступальних операцій під Харковом і Херсоном.

Остін підкреслив, що країни-учасниці Контактної групи продовжать тісно працювати над тим, аби забезпечити Україну більшими обсягами критично важливого обладнання й озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, у середу відбулося віртуальне засідання Контактної групи з питань оборони України, так званого формату «Рамштайн». Це вже сьома зустріч, яка зібрала представників близько 50 країн.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-