Остін відкрив сьоме засідання у форматі «Рамштайн» по Україні

Остін відкрив сьоме засідання у форматі «Рамштайн» по Україні

Укрінформ
Близько 50 країн-учасниць Контактної групи з питань оборони України готові продовжувати свої зусилля на підтримку Української держави на тлі продовження російських жорстоких атак по цивільних містах.

Про це заявив у середу під час відкриття сьомого засідання у форматі «Рамштайн» міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У той час, як росія продовжує цілити по українських цивільних, а також по енергетичній інфраструктурі, нації доброї волі надалі підтримують Україну. І жорстокість росії лише посилює їхню рішучість», - наголосив глава Пентагону.

Читайте також: США продовжать підтримку України стільки, скільки знадобиться - Блінкен

У цьому зв’язку Остін підтвердив позицію США, висловлену раніше президентом Байденом, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Він також зауважив, що завдяки зусиллям багатьох учасників Контактної групи, які не припиняють робити свої внески, українські захисники отримують все більше важливих оборонних можливостей. У цьому контексті він відзначив використання українськими силами протиповітряних систем NASAMS, які «забезпечили 100-відсотковий успіх у перехопленні російських ракет», у тому числі під час вчорашньої атаки.

Читайте також: Зеленський про системи NASAMS: Із 10 пусків було 10 влучань

«росія (у вівторок – ред.) здійснила ракетний удар по українських містах та людях, і вчора ми бачили повідомлення про смертельний вибух у Польщі, неподалік від кордону з Україною», - нагадав Остін.

Він підкреслив, що США продовжать тісно співпрацювати із Польщею та іншими країнами, щоби зібрати більше інформації. Він також зауважив, що в цьому контексті продовжаться консультації з країнами НАТО.

Учасники нинішнього засідання традиційно заслухають доповідь української сторони щодо розвитку ситуації на фронті, а також обговорять найбільш актуальні потреби України для забезпечення можливостей оборони в умовах російської агресії. Крім того, як зауважив Остін, йтиметься про те, як продовжити й покращити процес підготовки українських захисників.

Читайте також: Столтенберг: Якщо росія за допомогою грубої сили зможе досягти бажаного – це буде катастрофа

Як повідомляв Укрінформ, шосте засідання у форматі «Рамштайн» відбулося в жовтні в Брюсселі в очному форматі. Один із головних акцентів попередньої зустрічі зосереджувався на забезпеченні України засобами протиповітряної оборони.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-