НАТО допоможе Україні створити багаторівневу систему ППО – Столтенберг

НАТО допоможе Україні створити багаторівневу систему ППО – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО надають українським партнерам необхідні системи озброєння та продовжать координацію зусиль зі створення в Україні багаторівневої системи протиповітряного захисту.

Про це під час пресконференції в Брюсселі за підсумками зустрічі Північноатлантичної ради з приводу вчорашніх вибухів у Польщі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Я вітаю той факт, що дедалі більше союзників і партнерів надають сучасні системи протиповітряної оборони для України… Ми мобілізуємо додаткову підтримку у різних системах захисту. НАТО надає системи для боротьби з дронами. Потрібні різноманітні системи, щоб забезпечити захист від крилатих ракет, балістичних ракет і дронів. Ми маємо створити багаторівневу систему протиповітряної оборони в Україні, і саме у цьому зараз союзники надають допомогу різними шляхами», - сказав керівник НАТО.

Читайте також: Недооцінювання армії рф може бути небезпечною помилкою – Столтенберг

Він нагадав, що сьогодні відбудеться зустріч Контактної групи по Україні, під час якої союзники по НАТО та країни-партнери продовжать координацію зусиль у наданні військової допомоги Україні. Протягом останнього часу ці зусилля були зосереджені на системах протиповітряної оборони, особливо після того, як росія розпочала атаки проти українських міст і цивільної інфраструктури кілька тижнів тому.

Столтенберг зауважив, що Україна отримала батареї NASAMS від Іспанії та від інших союзників. Нещодавно Швеція зробила нові оголошення про надання додаткової підтримки, у тому числі – в організації протиповітряної оборони для України.

Читайте також: Зеленський про системи NASAMS: Із 10 пусків було 10 влучань

Як повідомляв Укрінформ, вчора росія завдала масованого ракетного удару по містах і селищах України та продовжила цілеспрямовані спроби знищити об’єкти критично важливої цивільної інфраструктури.

У Польщі, на території Грубешівського повіту Люблінського воєводства сталися вибухи, в результаті яких загинули дві людини. Розслідування цього інциденту триває.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-