Недооцінювання армії рф може бути небезпечною помилкою – Столтенберг

Недооцінювання армії рф може бути небезпечною помилкою – Столтенберг

Укрінформ
Союзники по НАТО постають перед критичним моментом для всієї системи європейської безпеки, і в цих умовах було б небезпечним недооцінювати спроможності путінської армії, яка має велику кількість війська та продемонструвала готовність не рахуватися із людськими втратами.

Про це у понеділок у Гаазі на пресконференції за підсумками візиту до Нідерландів заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відведення російських військ з Херсону свідчить про величезну мужність Збройних сил України. Але це також демонструє важливість продовження нашої допомоги для України. Ми не маємо робити помилки, недооцінюючи росію. Російські збройні сили зберігають суттєві спроможності та велику кількість військ, росія продемонструвала готовність до значних людських втрат та екстремальну жорстокість. Ми всі бачили жахливі сцени на звільнених територіях, а також невибіркові російські атаки на цивільне населення та на критичну інфраструктуру», – сказав Столтенберг.

За його словами, наступні місяці будуть важкими. Мета путіна – залишити Україну у холоді та у темряві цієї зими, посіяти страх та непевність серед українців. Але, як свідчать останні події, ці сподівання агресора є марними, оскільки моральний дух українців залишається дуже високим. У цих умовах союзники по НАТО мають дотримуватися свого курсу та продовжувати допомогу для України.

Столтенберг подякував Нідерландам за істотний внесок у пакет допомоги від НАТО для України, що допомагає задовольняти негайні потреби, у тому числі у пальному, в зимовому одязі, медичному постачанні та у системах із боротьби проти дронів. Він привітав рішення Нідерландів надати для України ще 120 млн євро допомоги, яка включає витрати на передачу Україні чеських бойових танків.

Читайте також: Умови завершення війни вирішуватиме Київ, а не будь-які інші європейські столиці – Столтенберг

«Сьогодні ми обговорили нашу підготовку до зустрічі міністрів оборони в Бухаресті. Це буде важливою нагодою поглянути на нашу допомогу для України, а також на підтримку для інших партнерів, що постають перед російською агресією та тиском, включаючи Боснію і Герцеговину, Грузію та Молдову», – сказав Столтенберг.

Як повідомлялося, з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну НАТО та країни-союзниці Альянсу надають Україні суттєву політичну, економічну, гуманітарну та військову підтримку у забезпеченні права на самооборону. Країни НАТО продовжують постачати в Україну сучасні системи озброєння, яке дозволяє Збройним силам України досягати важливих результатів на полі бою, у боротьбі з ворогом, який часто переважає їх за чисельністю.

Наступна зустріч міністрів оборони країн НАТО, де союзники обговорюватимуть допомогу для України та інші найважливіші теми європейської та євроатлантичної безпеки, відбудеться у Бухаресті, Румунія, 29-30 листопада поточного року.

Фото: EFE/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-