Поставки Іраном балістичних ракет росії створять нові загрози та ризики - депутат

Поставки Іраном балістичних ракет росії створять нові загрози та ризики - депутат

Укрінформ
Постачання Іраном балістичних ракет російській федерації створить нові загрози та ризики для України.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін (парламентська фракція "Голос") заявив в інтерв’ю Укрінформу.

"Додаткова загроза – можливе отримання росіянами від Ірану балістичних ракет", – сказав народний депутат, зазначивши, що системі протиповітряної оборони України досить важко збивали балістичні цілі.

Водночас він підкреслив, що безпосередньо російський запас ракет поступово зменшується. За його словами, у росіян набагато менше можливостей для відновлення цього запасу. "Вони їх відновлюють, але недостатньо швидко. Якщо ж рф усе-таки отримає від Ірану додатковий запас балістичних ракет, це будуть нові загрози та ризики", – додав член оборонного Комітету ВР.

Водночас політик запевнив, що влада працює над захистом українського неба, намагаючись посилювати систему протиповітряної оборони.

Читайте також: Британія надасть Україні тисячу ракет протиповітряної оборони

Зокрема, він нагадав, що Україна вже отримала NASAMS та Aspide. Також, за словами Рахманіна, найближчим часом отримає Hawk. Окрім того, політик поінформував, що обговорюється питання отримання сучасних комплексів SAMP/T, які дозволяють збивати повітряні цілі на відстані 100 км і перехоплювати балістичні ракети.

"Багато що залежатиме від того, наскільки швидко ми отримаємо системи ППО, як швидко вони будуть заведені у "спільний контур". Якщо це все буде зроблено оперативно й ефективно, ми зможемо захистити українське небо, але ризик величезний", – підсумував Рахманін.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, росія замовила в Ірану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, а своїх ракет "Іскандер" у рф залишилося близько 120.

Читайте також: Італія готує для України новий пакет озброєнь із ППО SAMP-T — Reuters

Окрім того, 9 листопада телеканал Sky News із посиланням на власні джерела повідомив, російська влада відправила Ірану 140 млн євро готівкою та зразки захопленої в Україні західної зброї в обмін на партію безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-