Британія надасть Україні тисячу ракет протиповітряної оборони

Британія надасть Україні тисячу ракет протиповітряної оборони

Укрінформ
Велика Британія оголосила про забезпечення поставок близько тисячі додаткових ракет «земля-повітря» в Україну, щоби допомогти їй посилити протиповітряну оборону на тлі обстрілів з боку рф української інфраструктури.

Про це заявив у середу міністр оборони цієї країни, передає Укрінформ із посиланням на офіційне повідомлення британського уряду.

«Міністр оборони Бен Воллес заявив, що Британія найближчим часом завершить поставки ЗСУ приблизно 1000 додаткових ракет «земля-повітря». Це стало відповіддю на запит України щодо посилення можливостей її ППО»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Німецькі БМП і ракети для Iris-T SLM уже в Україні

Як підкреслили в британському уряді, «ці ракети відіграватимуть життєво важливу роль у забезпеченні протиповітряної оборони України та захисті її критичної інфраструктури, яка стає постійною мішенню для росії».

Обладнання складається з пускових установок і ракет та здатне збивати повітряні цілі, зокрема російські безпілотники й крилаті ракети. Це обладнання може використовуватися в комплексі із наявними засобами ЗСУ.

Читайте також: Італія готує для України новий пакет озброєнь із ППО SAMP-T — Reuters

Як повідомлялося, міністр оборони Британії у середу відвідав два навчальних центри, де понад 7400 українських військових пройшли підготовку. Навчання у цих центрах забезпечують військові фахівці з Британії та восьми інших країн-партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-