У росії залишилося близько 120  «Іскандерів» - розвідка

У росії залишилося близько 120 «Іскандерів» - розвідка

Укрінформ
За наявними даними, росія замовила в Ірану балістичні ракети Fateh-110 та Zolfaghar, своїх ракет “Іскандер” у рф залишилося близько 120.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький у коментарі The Economist, передає Укрінформ.

За словами Скібіцького, Україна поки що не має ефективного захисту від балістичних ракет. Зокрема, у жовтні силами ППО збито 3 з 25 запущених по території України балістичних ракет “Іскандер”, водночас крилатих ракет і дронів під час останньої масованої атаки на об’єкти критичної інфраструктури, що сталася 31 жовтня, було збито близько 80%.

На думку Скібіцького, єдине, що обмежує росію у використанні балістичних ракет, - це їх брак, адже, наприклад, “Іскандерів” у рф залишилось близько 120 одиниць.

Читайте також: Найближчими тижнями очікуються хороші новини щодо ППО та ПРО для України — Зеленський

Своєю чергою речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що Україна зараз потребує передових західних систем протиповітряної оборони, здатних збивати балістичні ракети, таких, як американські системи Patriot. Крім того, потрібні ракети більшого радіусу дії, такі як ATACMS.

Як повідомлялося, у середині жовтня стало відомо, що Іран погодився продати росії балістичні ракети класу «земля-земля», що здатні уражати цілі на відстані від 300 до 700 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-