Шантаж рф «брудною бомбою»: Резніков поговорив із міністрами оборони Франції, Британії й Туреччини

Шантаж рф «брудною бомбою»: Резніков поговорив із міністрами оборони Франції, Британії й Туреччини

Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков на тлі російського шантажу «брудною бомбою» провів телефонні розмови зі своїми колегами з Франції, Великої Британії й Туреччини.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Твіттері.

«Провів розмову з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню, міністром оборони Британії Беном Воллесом і міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. Колеги повідомили мені про свої переговори з главою міноборони рф. Я відповів на всі звинувачення російського фейку. Це акт ядерного шантажу росії. Я хочу повторити: Україна відкрита для будь-якої моніторингової місії», - написав Резінков.

Він також анонсував, що пізніше сьогодні проведе розмову з главою Пентагону Ллойдом Остіним «Ми обговоримо черговий акт російського ядерного шантажу та відповідь вільного світу», - додав він.

Читайте також: Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж рф – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 23 жовтня міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Очільники зовнішньополітичних відомств США, Франції та Великої Британії виступили зі спільною заявою, засудивши брехливі спроби росії звинуватити Україну в готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території й підтвердивши непохитну підтримку України.

Фото: Олексій Резніков, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-