Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж рф – Резніков

Україна вимагає дотримання 4 пункту Будапештського меморандуму через ядерний шантаж рф – Резніков

Укрінформ
Через брехню країни-агресора росії про нібито підготовку застосування Україною так званої «брудної бомби» Україна запрошує моніторингові місії ООН і МАГАТЕ й вимагає дотримання четвертого пункту Будапештського меморандуму.

Про це заявив у Твіттері міністр оборони Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"Щодня українська армія звільняє нашу землю від російського бруду. Думка про "брудну бомбу" нам огидна. Запрошуємо моніторингові місії ООН і МАГАТЕ відвідати Україну. Світ повинен дати відповідь на ядерний шантаж Росії. Ми вимагаємо дотримання п.4 Будапештського меморандуму", - заявив Резніков.

Нагадаємо, у пункті 4 Будапештського меморандуму йдеться, що країни, які підписали документ, підтверджують зобов’язання домагатися негайних дій з боку Ради Безпеки ООН для надання допомоги державі-учасниці Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) у разі, якщо Україна стане жертвою акту агресії або об’єктом погрози з використанням ядерної зброї.

Читайте також: Фейкова «брудна бомба» та ППО - Кулеба поговорив із Блінкеном

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони рф сергій шойгу провів телефонні переговори з міністрами оборони Франції Себастьєном Лекорню, Туреччини Хулусі Акаром і Великої Британії Беном Воллесом, під час яких "висловив стурбованість у зв'язку з нібито можливим застосуванням Україною "брудної бомби".

Президент Володимир Зеленський вважає, що заяви росії про нібито використання Україною "брудної бомби" свідчать про те, що росія вже все підготувала, тому світ має максимально жорстко на це відреагувати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-